POVRIJEĐENA PRAVA

Zbog napada Sebije Izetbegović na zaštitara: Novoj Upravi KCUS-a pisao i Sindikat nemedicinskih radnika KS

Ovaj nemili događaj u vidu napada predstavlja ne samo ometanje istog u obavljanju svog posla već i uvredu njegove ličnosti i dostojanstva, navode

Izetbegović: Napala zaštitara. Armin Durgut / PIXSELL

S. S.

8.12.2023

Nakon navoda o napadu bivše generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović na radnika obezbjeđenja Saida Spiljaka reagovao je Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu KS.

Predsjednik Upravnog odbora sindikata Edin Turulja uputio je pismo v.d. direktora Alenu Pilavu i predsjedniku Upravnog odbora KCUS-a Benjaminu Kulovcu, gdje navode da su prava njihovog člana povrijeđena.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

Cijeneći da je Said Spiljak, radnik KCUS-a, član našeg sindikata-Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu KS imamo zakonsku i moralnu obavezu da Vam se obratimo ispred Sindikata i u ime svih naših članova. Smatramo da su u konkretnom slučaju povrijeđena ljudska prava našeg člana zagarantovana Ustavom i zakonom. Radnik KCUS-a Said Spiljak je u okviru obavljanja svog redovnog posla bio na svom radnom mjestu i obavljao poslove u okviru svog radnog mjesta poštujući sva pravila i procedure utvrđene unutrašnjim aktima KCUS-a.

Ovaj nemili događaj u vidu napada predstavlja ne samo ometanje istog u obavljanju svog posla već i uvredu njegove ličnosti i dostojanstva. Diskriminacija po bilo kom osnovu ne može biti i ne smije proći nekažnjeno jer u protivnom postaje pravilo ponašanja određenih moćnika i manifestacija moći nad drugima. Zahtjevamo od Vas kao rukovodioca da u okviru zakonskih i drugih propisa pokrenete postupak i preuzmete mjere u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica te u skladu sa istim donesete odgovarajuće odluke, a sve u interesu zaštite prava i interesa našeg člana - navodi se u pismu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.