SARAJEVO

Kompanija "Zrak" isporučila svoje proizvode po ugovoru

Da se kompanije mogu podići iz pepela kada imaju radnike voljne da se uhvate u koštac sa svim nedaćama dokaz je upravo "Zrak", rekao je Vedran Lakić

Izvršena kontrola. Vlada FBiH

FENA

12.1.2024

Oporavak firme „Zrak“ d. d. Sarajevo nije lagan, niti kratkoročan proces, ali ide svojim tokom. Dokaz tome, pored novozaključenih ugovora i povećanja broja uposlenih, jeste realizacija ugovora i isporuka proizvoda austrijskom i evropskom renomiranom proizvođaču vojne opreme Hirtenberger.

Naime, u "Zraku" je jučer izvršena kontrola i isporuka drugog dijela od 70 komada nišanskih sprava i dijelova od ukupno isporučenih 120 komada, s obzirom na to da je prvi dio isporuke izvršen prije dva mjeseca.

- Da ništa nije nemoguće, da se kompanije mogu podići iz pepela kada imaju radnike voljne da se uhvate u koštac sa svim nedaćama dokaz je upravo "Zrak" - izjavio je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, iskazavši zahvalnost i srdačne čestitke stečajnom upravniku i svim uposlenicima "Zraka" što su pokazali da i u ovakvoj situaciji mogu napraviti dobar posao.

Na ovome, dodao je, neće se stati jer slijede i druge pomoći, kako drugih firmi namjenske industrije, ali i partnera iz inostranstva da ova firma bude još bolja, uspješnija, sa mnogo više ugovora i što je najvažnije, zaposli još više radnika, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.