ZASTUPNIK NAŠE STRANKE

Mioković pohvalio policiju u slučaju Helić: "Ovo je način na koji policija efikasnošću popravlja percepciju građana"

Moramo dići saobraćajnu kulturu na veći nivo, istakao je

Mioković reagirao na nesavjesnu vožnju. Anadolija / Instagram

N. H.

13.1.2024

Nakon brze reakcije sarajevske policije koja je sankcionisala sarajevsku influensericu Adnu Helić zbog nesavjesne vožnje oduzimanjem vozačke dozvola na dva mjeseca i kaznom od 400 KM, reagirao je i Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH. 

- Brza reakcija policije zbog nesavjesne vožnje ali i njene promocije za svaku je pohvalu. Nadam se da će biti još puno brzih i efikasnih reakcija poput ove. Ovo je način na koji policija svojom efikasnošću popravlja percepciju građana o stanju sigurnosti u Kantonu Sarajevo, ali i Federaciji BiH. Sigurnost u saobraćaju je važna i ne smijemo dopuštati bahato ponašanje, a pogotovo ne ono koje se još javno iskazuje.

Moramo dići saobraćajnu kulturu na veći nivo. S tim ciljem nastavit ćemo raditi na poboljšanju postojećih i stvaranju novih biciklističkih i pješačkih zona te na poboljšanju gradskog saobraćaja da što više ljudi motiviramo za pješačenje, bicikliranje i vožnju javnim prevoznim sredstvima, a policiju pozivamo da poduzme hitne korake kako bi se osigurala sigurnost saobraćajnica, posebno u naseljenim područjima. Neophodno je sankcionirati nesavjesna ponašanja, od nepoštivanja brzine pa do korištenja mobitela u toku vožnje ili nepropisnog prevoza djece.

Glavni akteri saobraćaja su pješaci, biciklisti i gradski saobraćaj i njima sve mora biti podređeno. Neoprezni i nesavjesni vozači opasnost su kako za pješake, tako i za druge vozače. Samo njihovom strogom kontrolom naše ulice možemo učiniti sigurnijima - naveo je Dragan Mioković.

Podsjetimo, influenserica iz Sarajeva Adna Helić svoju bahatu vožnju snimala je za svoj Instagram Story.

Ona je javno objavljivala bahatu vožnju po cijelom gradu na svom Instagram Storyju, i to u više navrata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.