OŠTRA REAKCIJA

Mioković pitao Dodika: Milorade, šta si i gdje si bio kada je O’Brajan "piskarao" u Dejtonu?

Ne znam gdje je on bio 30 godina, ali svi znamo šta si ti govorio o RS 1996., rekao je

Dragan Mioković i Milorad Dodik. Naša stranka - N. Šaljić / Avaz

S. S.

3.2.2024

Govor pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i euroazijska pitanja Džejmsa Obrajana (James O'Brien) na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu izazvao je brojne reakcije, a naročito od strane predsjednika RS Milorada Dodika.

- Ne postoji državna imovina i Obrajan je govorio izmišljene stvari. O'Brajan se nigdje ne spominje. Njegova današnja uloga je da unosi nemir. Ono što je on danas (op.a. jučer) saopćio slušamo mjesecima od bošnjačkih političara. Pored Ukrajine, Gaze i Јemena kao aktuelnih tema svjetske politike, O'Brajan je našao za shodno da dođe u BiH i remeti odnose. Mi smo samo za ustavnu BiH i to nema nikakve veze sa secesionističkom politikom, kako to želi da predstavi O'Brajn. RS nije u finansijskoj krizi kako Obrajan to hoće da pokaže. SAD ovdje prave najveću brljotinu i hoće da naprave unitarnu BiH koju mi nećemo. RS nema namjeru da ostane u antiustavnoj BiH u kojoj se krše njena prava. Termin državna imovina je izmišljen termin, to su izmislili muslimani. Ukoliko neko potegne pitanje naše imovine, sastat će se Narodna skupština i raspravljat će o tom statusu - rekao je Dodik.

Dodao je da "ako nema teritorije RS, onda nema ni Srba".

- Јa neću dozvoliti da se ovaj grad i RS iseli, borit ćemo se. Amerika ima atomsku bombu, mi imamo ljude - kazao je Dodik.

Nakon toga je reagovao i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dragan Mioković (NS).

- Milorade, šta si i gdje si bio kada je O’Brajan “piskarao” u Dejtonu? Ne postoji “sporazum iz Laktaša”. Državna imovina je od onog po kome je ime dobila. RS je u dubokoj finansijskoj krizi. Ne znam gdje je on bio 30 godina, ali svi znamo šta si ti govorio o RS 1996. - poručio je Mioković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.