BIHAMK

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove slabija magla

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na česte izlaske divljih konja na kolovoz

Magla pravi probleme. Fena

S. S.

16.2.2024

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove jutros slabija magla. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je poledica i dalje moguća na zasjenjenim dionicama u višim predjelima.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozorava se na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, a izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Turbe-Karanovac Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju. Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.