STANJE NA CESTAMA

BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost, vozite oprezno

Na brojnim dionicama učestali su odroni

Magla smanjuje vidljivost. Facebook

H. J. I.

20.2.2024

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Na dionici Blažuj-Tarčin-Konjic, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva bilo je i ledene kiše, a na pojedinim dionicama u višim predjelima i slabijih sniježnih padavina. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na krajnem jugu saobraća se po pretežno suhom kolovozu, navode iz BIHAMK-a.

Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Buna-Masline, Turbe-Karanovac, Višegrad-Vardište i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.