STANJE NA CESTAMA

BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost, pažnju obratite na odrone

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja

Magla smanjuje vidljivost. Facebook

H. J. I.

22.2.2024

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BIHAMK-a, ovoga jutra se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Slabija magla mjestimično smanjuje vidljivost, izdvajamo dionice: Banovići-Živinice- Dubrave, Zenica- Jošanica. Apelujemo na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.