"IZAZOVAN POSAO"

Lakić i direktori kompanija: Započet proces strateškog usmjerenja namjenske industrije FBiH

Koordinirajuću ulogu preuzimamo na sebe, uz obezbjeđenje svih neophodnih uslova za razvoj ove industrije, rekao je ministar Lakić

Sa održanog sastanka. Vlada FBiH

H. J. I.

23.2.2024

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić formirao je tim za izradu strategije razvoja namjenske industrije za naredni desetogodišnji period, čije je opredjeljenje tehnološki napredak, kvalitetnija međusobna saradnja firmi namjenske industrije, te povećanje obima proizvodnje i broja zaposlenih.

- Namjenska industrija kao generator razvoja Federacije BiH, ima apsolutnu podršku i u prioritetima je razvoja Vlade Federacije BiH i resornog ministarstva. Koordinirajuću ulogu preuzimamo na sebe, uz obezbjeđenje svih neophodnih uslova za razvoj ove industrije -rekao je ministar Lakić.

Istakao je kako je cilj da se zatečeno stanje sa nekoliko firmi namjenske industrije u stečaju u narednom periodu promijeni.

- Težak i izazovan posao je pred nama. Simbolično smo se sastali u firmi Zrak i na taj način još jednom dali podršku za opravak ove firme. Još nekoliko firmi je u stečaju, pomenuću i Vitezit, koji u sistemu rada firmi namjenske industrije itekako nedostaje. Potrudićemo se da i ovaj zatečeni izazov prevaziđemo u narednom periodu - poručio je ministar Lakić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.