REAKCIJE

Trivić oštro reagirala na izjave Dodika: Lažni predsjednik je navodni državnik iako je tek teški politički gubitnik

Pretvorio je sve institucije RS-a u praznu formu, kazala je Trivić

Trivić reagirala na izjavu Dodika. Facebook

Z. K.

24.2.2024

Jelena Trivić predsjednica Narodnog fronta osvrnula se na izjave Milorada Dodika u kojima je govorio o njenom radu te je poručila kako su one ništa drugo do, kako ističe, prazna naklapanja.

Oteo funkciju

U svom osvrtu, Trivić je rekla kako je Dodik falsifikovao izbornu volju naroda na izborima 2022. godine i oteo funkciju predsjednika entiteta.

- Na taj način je tu funkciju potpuno bagatelisao, što je bio cilj onih koji su ga nametnuli. Prije toga, pretvorio je sve institucije RS-a u praznu formu, predajući njihovu suštinu u ruke klijentelističke mreže kojom upravlja i koja, bez milosti, otima sve što očima vidi - rekao je Trivić.

Poručila je kako je Dodik i nakon toga nastavio s rušenjem RS-a.

- Sve to malo je pohlepnom Dodiku koji je samo svoj i kojeg zanima isključivo lični interes pa se proglasio i državnikom. Kojeg li cinizma - lažni predsjednik je, prema sopstvenim riječima, navodni državnik, iako je tek teški politički gubitnik koji neistinama pokušava prikriti svima poodavno jasnu činjenicu da je spreman na sve kako bi se uspio održati na vlasti i definitivno poništiti RS - ističe Trivić.

Također, Trivić je Dodika nazvala provincijskim spletkarošem.

- Od skorojevića, kakav je Dodik, teško je bilo za očekivati da se ikad, ma koga vidio ili sreo, izdigne iznad provincijskog spletkaroša i, bar na trenutak, zaustavi mlin laži kojim melje već dvije decenije. Na kraju, posebno bih upozorila sve one koji dođu u situaciju da se rukuju sa Dodikom - neophodno je da, nakon tog po njih opasnog akta, obavezno prebroje prste na sopstvenoj ruci - zaključila je Trivić.

Dodik je o Jeleni Trivić govorio tokom konferencije za medije u Banjoj Luci gdje se osvrnuo na politička dešavanja u Bosni i Hercegovini, ali i susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Prvi sastanak

- Sastanak od sat vremena s Putinom je ozbiljno vrijeme, to govori da on daje značaj maloj RS kojoj mnogi žele vidjeti kraj. Oni ne žele vidjeti da je Putin s nama imao prvi sastanka u nizu sastanaka. RS ne smije izgubiti kontakt s Rusijom na najvišem nivou. Trivić (Jelena Trivić op. a.) kaže da se ona neće pozdraviti s Putinom, kao da ima priliku.

 Možda je zauzeta s čestim pozdravljanjem s Makronom (Macron), Bajdenom (Biden), Šolcom (Scholz). Putin nema pojma ni ko je ona. Putin i ja smo pričali o stvarima o kojima govore ozbiljni državnici. Pričali smo i o tome kako ćemo onda ako neko ugrožava RS. O tome pričaju državnici, a ne luzeri - kazao je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.