STANJE NA CESTAMA

BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost, pažnju obratite na odrone

Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali tokom dana, a posebno u večernjim satima, očekujemo pojačan intezitet saobraćaja

Magla smanjuje vidljivost. Facebook

H. J. I.

25.2.2024

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Glamoč-Mlinište, na dionici od Sarajeva do Tarčina, kao i na putevima na području: Čapljine, Bosanskog Grahova, Žepča, Maglaja, Doboja, Kladnja, Kalesije, Srebrenika i Bosanska Gradiške.

Maksimalan oprez

Ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali tokom dana, a posebno u večernjim satima, očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, navode iz BIHAMK-a.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Stanje na GP

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.