PREDSJEDNIK RS

Dodik nije tražio da se sastane sa Milatovićem, kabinet Spajića za posjetu saznao iz medija

Dodik je u nedjelju uvečer na društvenoj mreži Instagram najavio da će danas ili sutra doputovati u Crnu Goru

Milorad Dodik. N. Šaljić / Avaz

S. S.

27.2.2024

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer Milojko Spajić nemaju zvanične informacije o posjeti Crnoj Gori predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS, Milorada Dodika, niti je od njih zvanično traženo da se sa njim sastanu.

To je “Vijestima” potvrđeno iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore i nezvanično iz kabineta premijera.

- Nemamo zvanične informacije o posjeti gospodina Dodika, niti je zvanično tražen sastanak sa predsjednikom Crne Gore - odgovoreno je “Vijestima” iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika Crne Gore.

Iz kabineta premijera Crne Gore “Vijestima” je nezvanično saopćeno da su za Dodikovu posjetu saznali iz medija, te da nikakvi susreti nisu planirani. Sa Dodikom će se danas susresti predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić. To je jučer i zvanično saopćeno medijima iz Dodikovog kabineta, navodeći da će on danas boraviti u radnoj posjeti Crnoj Gori i da će se u 12 i 30 u Skupštini sastati sa Mandićem.

Iz Skupštine Crne Gore jučer nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li je Mandić pozvao Dodika da dođe u posjetu Crnoj Gori, da li će biti dočekan uz državničke počasti, kao ni koje će biti teme razgovora.

Dodik je u nedjelju uvečer na društvenoj mreži Instagram najavio da će danas ili sutra doputovati u Crnu Goru.

- RS se pokazuje kao važan sagovornik kako u regiji, tako i u sve više država bitnih na globalnom nivou. To pokazuju i uspješni razgovori koje sam imao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kazanju i predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku. U narednim danima nastavljamo s ovakvom praksom i putujem u Crnu Goru, a krajem sedmice bit ću u Antaliji, na poziv prijatelja iz Turske - napisao je Dodik na svom Instagram profilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.