POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Crnogorci odgovorili bh. institucijama nakon Mandićevog i Dodikovog skandala

Navedeno je da MVP Crne Gore nije učestvovao u organizaciji i pratećim protokolarnim aktivnostima u vezi s posjetom predsjednika RS

Dopis potpisan od ministra Filipa Ivanovića. gov.me

N. H.

4.3.2024

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore ogradilo se od poteza predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića i službi Skupštine povodom dešavanja tokom posjete predsjednika RS Milorada Dodika, potvrđeno je za portal "Avaza". 

U odgovoru na protestnu notu Ministarstva vanjskih poslova BiH navedeno je da MVP Crne Gore nije učestvovao u organizaciji i pratećim protokolarnim aktivnostima u vezi s posjetom predsjednika RS Milorada Dodika te da su posjetu organizovale službe Skupštine Crne Gore na čelu s Andrijom Mandićem.

MVP Crne Gore u dokumentu koji potpisuje ministar Filip Ivanović ističe se da su zvaničnim putem obavijestili Skupštinu Crne Gore o "propustu" jer nisu istakli zastavu države BiH pored entitetske RS.

U odgovoru se navodi da Vlada Crne Gore podržava cjelovitost, suverentitet i teritorijalni integritet BiH kao i sva državna obilježja i historijski kontinuitet u nadi da ovaj događaj neće utjecati na prijateljske i dobrosusjedske odnose BiH i Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.