SUD BIH

Ukinut pritvor Fikretu Kajeviću: Određene mu mjere zabrane

Kajević je uhapšen u okviru akcije koja se od 21. februara sprovodi širom BiH, a u kojoj su do sada uhapšene još dvije osobe

Fikret Kajević. Tužilaštvo BiH

S. S.

13.4.2024

Sud BiH ukinuo je pritvor Fikretu Kajeviću, uhapšenom u okviru akcije "Kum", te mu odredio mjere zabrane, potvrđeno je za Srnu iz Suda BiH.

Iz Suda BiH su precizirali da je Sud 22. marta u predmetu "Amer Karić i drugi" nakon održanog ročišta donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH, te je Kajeviću ukinut pritvor.

Kajeviću je izrečena zabrana napuštanja boravišta, mjera obaveznog povremenog javljanja državnom organu, zabrana putovanja i zabrana sastajanja s određenim licima.

- Izrečene mjere zabrane će trajati dok za njima postoji potreba ili do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti trajanja mjera zabrane biće vršena svaka dva mjeseca - naveli su iz Suda BiH.

Kajević je uhapšen u okviru akcije koja se od 21. februara sprovodi širom BiH, a u kojoj su do sada uhapšene još dvije osobe. Policija je pretresla objekte u vlasništvu Kajevića na području Opštine Vogošća.

Akcija je zasnovana na dokazima iz "Sky" i "Anom" aplikacija, a vezuje se za krivična djela organizovani kriminal, povezan sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom na ilegalnom narko-tržištu većih količina droge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.