ZBOG GLASA ZA

Saša Magazinović objavio brutalne prijetnje smrću koje je dobio: "Go*no izdajničko, zaslužio si metak u čelo"

Ako je ovo svijet na koji pristajemo, lakoća mržnje će nam biti samo dio problema, napisao je Magazinović

Saša Magazinović. Fena

N. Aj.

21.4.2024

Šef Kluba zastupnika Socijaldemokratske patrije (SDP) u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) Saša Magazinović na društvenim mrežama objavio je dio brutalnih prijetnji koje je dobio posljednjih dana, a sve zbog toga što je glasao za da Kosovo postane član Vijeća Evrope.

Oni koji mu prijete očigledno su zamjerili Magazinoviću zbog odluke da glasa potvrdno.

- Dijelim sa vama dio sadržaja koji mi je upućen ovih dana. Lakoća mržnje je zapravo najstrašnija u ovome što vidite. Mrze jedni, drugi, treći. Žele smrt, bolest, imaju surove ideje o tome šta se treba dogoditi onome koga mrze. U ovom konkretnom slučaju - meni.

Ljudi s kojima dijelimo životni prostor, pored kojih hodamo, pijemo kafu, puni su mržnje i destrukcije. I to što dio toga ostave u komentarima nije garant da će tu stvari i završiti.

Ako je ovo svijet na koji pristajemo, lakoća mržnje će nam biti samo dio problema - naveo je Magazinović.


Od užasnih psovki na račun Magazinovića, do još gorih "želja". A onda tu su i komentari u kojima su iznesene jasne prijetnje po život.

"Kad će da ga roknu, zna li se šta", "Metak je nekad zakon", "Go*no izdajničko, otpadu srpskog roda, zaslužio si metak u čelo", "Naći ćemo te nećeš se sakriti", samo su neki od komentara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.