OSNIVAČ STRANKE NAPRIJED

Mehmedović: Dodik ukradenim novcem može samo kupiti kartu u jednom smjeru - ka zatvorskoj ćeliji u Vojkovićima

Bošnjake se ne može isprovocirati, sto Dodik žarko želi, narod koji nije ni poslije genocida krenuo putem osvete zna svoj put, naglasio je

Mehmedović: Dodikova politika je zločinačka. Fena

N. H.

29.4.2024

Osnivač stranke "Naprijed!" Šemsudin Mehmedović oglasio se nakon posljednjeg nastupa Milorada Dodika, predsjednika RS, na Face TV. 

Dodik je u jednom trenutku gostujući kod Senada Hadžifejzovića kazao da će "platiti 2 milijarde KM, te se mirno razići", ponovivši tako svoje secesionističke planove. 

- Platili su Bošnjaci svoju slobodu sa više od 100.000 šehida, a Dodik može ukradenim novcem kupiti samo kartu u jednom smjeru, prije nego završi u zatvorskoj ćeliji u Vojkovićima. Besramne laži i uvrede po ko zna koji put dopuštene su čovjeku čija je politika zločinačka, a retorika genocidna, da ih pošalje u javni prostor!

Samo Dodikov ratnoprofiterski mozak može pomisliti da bi narod koji je podnio nadljudske žrtve za slobodu mogao trgovati sa kostima svoje djece koju je ubila politika koju Dodik baštini. Iza provokatorskih uvreda, Dodik je sakrio i prijetnje državnim institucijama da se ukoliko budu provodili zakon neće dobro provesti u RS. Neka Dodik ako vjeruje u to što govori, i ako smije, slijedeći put ne dođe na ročište pred Sud BiH gdje su za njega tek počeli procesi. Bošnjake se ne može isprovocirati, sto Dodik žarko želi, narod koji nije ni poslije genocida krenuo putem osvete zna svoj put, a na njemu je Dodik samo prolazna opasnost. Jedna od mnogih koje su završile na crnoj strani povijesti - naglasio je Mehmedović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.