POPLJUVALA GA

Cvijanović nazvala Mehmedovića "omiljenim mudžahedinskim kumom": Posljednji si koji može pričati

Dodala je da se o Mehmedovićevoj "mračnoj ratnoj ulozi pisalo u vodećim američkim medijima"

Željka Cvijanović. Fena

N. H.

29.4.2024

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je u odgovoru na reakciju Šemsudina Mehmedovića žestoko izvrijeđala osnivača i predsjednika stranke Naprijed.

Sve je započelo gostovanje Milorada Dodika na Face TV, u kojem je kazao da će ponuditi "2 milijarde KM za razilaženje", zbog čega je Mehmedović kazao da "Dodik jedino može kupiti kartu u jednom smjeru za ćeliju u Vojkoviće", što je izazvalo reakciju kod članice Predsjedništva BiH.  

Naime, Cvijanović je kazala da je Mehmedović "omiljeni mudžahedinski kum, zaštitnik i logističar, koji ponovo širi mržnju i plasira laži".

- Milorad Dodik u ovoj zemlji svoj na svome, a Mehmedović kartu u jednom smjeru može da kupi samo onima koje je 90-ih po Tešnju dočekivao, a zatim im potpisivao državljanstva.

Mehmedović je posljednji u BiH koji može da govori o "crnoj strani istorije", jer se na tim stranicama nalaze i njegovo, kao i brojna njemu bliska imena. Mehmedovićevi štićenici iz afroazijskih zemalja sijali su smrt po BiH, odsijecali glave Srbima i protjerivali ih sa njihovih vijekovnih ognjišta - kazala je Cvijanović.

Dodala je da se o Mehmedovićevoj "mračnoj ratnoj ulozi pisalo u vodećim američkim medijima".

- Sve dok ljudi poput Mehmedovića ispred sebe imaju mikrofone, preko kojih vrijeđaju i prijete Srbima, do tada niko ne treba da se čudi zašto je sadašnjost u BiH sumorna, a njena budućnost krajnje neizvjesna - rekla je Cvijanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.