VLASNIK "AC JURO"

Određen jednomjesečni pritvor Juri Miletiću: Sumnja se da je pranjem novca zaradio više od 2,4 miliona KM

Otkrivena je i privremeno oduzeta velika količina poslovne dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz

Akcija "Bulevar". Avaz

D. R.

13.5.2024

Kantonalni sud u Sarajevu u cijelosti je prihvatio prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo te odredio jednomjesečni pritvor Juri Miletiću, vlasniku „AC Juro“ zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo. 

Zabrana raspolaganja nekretninama

Istovremeno za njegovu suprugu određene su mjere zabrane i to napuštanja boravišta, zabranu putovanja, oduzimanje putnih isprava i korištenje lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine.

Također, Kantonalni sud je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo donio rješenje o privremenoj zabrani raspolaganja nekretninama i to 20 stanova, 26 ostava i 16 garažnih mjesta na području Kantona Sarajevo koje su već dodijeljene Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom na dalju nadležnost. 

Oduzeta poslovna dokumentacija

Ukupni iznos do sada utvrđene protivpravne imovinske koristi za koju se sumnja da je pribavljena krivičnim djelom „Pranje novca“ prelazi iznos od 2,4 miliona KM. Istovremeno, prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta velika količina poslovne dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo.

Podsjećamo, akciju „Bulevar“ Kantonalno tužilaštvo KS realiziralo je u saradnji sa Poreznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine, ministarstvima unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i Zeničko-dobojskog kantona, te Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA).

Istraga u navedenom predmetu se nastavlja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.