OŠTRA REAKCIJA

Emir Efendić: Sudija koji prihvati nagodbu da ubica policajaca dobije 15 godina zatvora je neprijatelj Sarajeva

U svakoj normalnoj državi bi bili doživotno osuđeni, bez mogučnosti pomilovanja

Efendić: Kakva se poruka šalje policajcima. Facebook

S. S.

27.5.2024

Bivši načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a KS Emir Efendić prokomentarisao je to što je napravljen sporazum sporazum s Markom Trifkovićem, ubicom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. 

- Članovi auto-mafije koji su godinama krali vozila od građana Sarajeva, terorisali grad i koji su na kraju na najsvirepiji način ubili hrabre policajace Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, u svakoj normalnoj državi bi bili doživotno osuđeni, bez mogučnosti pomilovanja. Tužilaštvo Kantona Sarajevo se nagađa sa članovima te mafije i predlaže sudu kaznu od 15 godina!

Postavlja se pitanje, kakva se poruku šalje građanima Sarajeva i BiH kojim su ti mafijaši maskirani i naoružani godišnje krali 1500 vozila sa područja Kantona Sarajevo? Kakva se poruka šalje policajcima koji trebaju da nas zaštite i da nastave raditi svoj posao, a za ubistvo njihovih kolega se vrše nagodbe i sporazumi?

Sudija koji prihvati ovu skandaloznu nagodbu ili sporazum između tužilaštva Kantona Sarajevo i članova mafije, je neprijatelj građana Sarajeva, neprijatelj policijskih službenika i države Bosne i Hercegovine! Zašto ministar MUP-a KS na ovo šuti - pita on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.