NAREDBA TUŽILAŠTVA

"Avaz" saznaje: Policija oduzela mobitele Denijalu Tulumoviću, bivšem direktoru UKC-a Tuzla!

Mobitel je oduzet, kako saznajemo i od Šefika Husića, pomoćnika direktora UKC-a Tuzla

Tulumović i Husić. Fena - Screenshot

M. Aš.

28.5.2024

Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, na prijedlog Tužilaštva TK i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla obavili su pretres u prostorijama UKC-a Tuzla i na drugim lokacijama i izuzeli relevantnu materijalnu dokumentaciju i druge predmete i dokazne materijale vezane za postupak nabavke linearnog akceleratora, CT simulatora i druge prateće opreme. 

Radi se o opremi neophodnoj u postupku liječenja onkoloških pacijenata na Klinici za onkologiju i radioterapiju na UKC Tuzla.

"Avaz" saznaje da su pripadnici MUP-a TK po naredbi Tužilaštva  oduzeli dva mobitela od Denijala Tulumovića, donedavnog direktora UKC-a Tuzla i državnog poslanika. On je bio i premijer TK-a. 

Mobitel je oduzet, kako saznajemo i od Šefika Husića, pomoćnika direktora UKC-a Tuzla i predsjednika SDA Tuzla.

 - Radi se o nastavku intenzivnih provjera i istražnih radnji kojima se utvrđuje da li se tako pogoduje nekome od dobavljača. Tužilaštvo će u daljem radu na predmetu obaviti potrebna vještačenja, saslušati određeni broj osoba u svojstvu svjedoka i poduzeti druge potrebne istražne radnje”, zaključeno je u saopćenju Tužilaštva TK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.