STIŽE I VARHELJI

Politički forum danas u Sarajevu: U fokusu ključni prioriteti u procesu pridruživanja

Njime će predsjedavati predsjedavajuća VM BiH Borjana Krišto i evropski izaslanik za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji

Krišto i Varhelji. Vijeće ministara BiH

FENA

3.6.2024

Treći politički forum na visokom nivou o evropskim integracijama Bosne i Hercegovine, kojim će supredsjedavati predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i evropski izaslanik za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji, bit će održan danas u Sarajevu.

Na forumu će učestvovati zamjenici predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, članovi Kolegija i predsjedavajući klubova poslanika i delegata u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, premijeri entiteta, te deset kantona u Federaciji BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Tokom trećeg foruma na visokom nivou dužnosnici vlasti na svim nivoima u BiH i Evropske komisije razgovarat će o provedbi aktivnosti, s posebnim naglaskom na ključne prioritete u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, a nakon odluke Europskog vijeća o otvaranju pregovora s BiH. Prethodna dva foruma održana su polovinom maja i početkom decembra 2023. godine u Sarajevu i Briselu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.