EKSHUMACIJA

U Višegradu pronađeni posmrtni ostaci žrtve hrvatske nacionalnosti

Lokacija je pronađena zajedničkim radom Tužilaštva BiH, INO BiH i SIPA-e u prikupljanju informacija u procesima traženja nestalih osoba

Višegrad. A. Bajramović

D. R.

7.6.2024

Istražitelj iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH nalazio se na terenu na lokalitetu Gradskog groblja Crnča, općina Višegrad, gdje je po nalogu postupajućeg tužioca, koordinirao rad ovlaštenih službenih osoba koje su sudjelovale u procesu ekshumacije.

Na navedenom lokalitetu pronađeni su posmrtni ostaci jedne osobe, za koju se prema dostupnim informacijama pretpostavlja da se radi o žrtvi hrvatske nacionalnosti stradaloj 1992. godine.

Lokacija je pronađena zajedničkim radom Tužilaštva BiH, INO BiH i SIPA-e u prikupljanju informacija u procesima traženja nestalih osoba.

Nakon izvršene ekshumacije, putem dalje sudsko-medicinske obrade i DNK analize, bit će utvrđivan identitet nestale osobe.  

Na mjestu ekshumacije bili su prisutni ljekar patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, potrebni radnici, a lokaciju su osiguravali pripadnici MUP-a RS, PS Višegrad.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.