"AVAZ" SAZNAJE

Sud BiH pokrenuo postupak prinudne naplate protiv Fikreta Hodžića: Nije uplatio 894.747 maraka kazne!

Novčana kazna, kako je navedeno, morala se platiti u roku od 60 dana od dana pravosnažnosti presude

Armin Durgut/PIXSELL

M. Aš.

25.6.2024

Sud BiH zvanično je pokrenuo izvršni postupak prinudne naplate sredstava od  Fikreta Hodžića, koji je pravosnažno osuđen u aferi “Respiratori” na pet godina zatvora i koji se nalazi na izdržavanju kazne u Vojkovićima, saznaje portal "Avaza".

Novčana kazna 

Prema presudi, pravno lice “Srebrena malina” proglašeno je odgovornim jer je raspolagalo protupravno stečenom imovinom te mu je izrečena novčana kazna od 200.000 KM. 

Novčana kazna, kako je navedeno tada, morala se platiti u roku od 60 dana od dana pravosnažnosti presude. Prema presudi, a što nam je zvanično danas rečeno iz Suda BiH, od osuđenog  Hodžića i pravnog lica „F.H. Srebrena Malina“ d.o.o. Sućeska, Srebrenica imala se i oduzeti imovinska korist u iznosu od 694.747,78 KM.

Međutim, Hodžić to nikada nije uplatio ni nakon opomene Suda BiH. On je osuđen zvanično 26.januara ove godine.

- Presudom Suda BiH broj: S1 2 K 039029 21 K od 5.4.2023. godine, koja je postala pravosnažna dana 26.1.2024. godine, osuđenom pravnom licu „F.H. Srebrena Malina“ d.o.o. Sućeska, Srebrenica, izrečena je novčana kazna u iznosu od 200.000,00 KM, te se od osuđenog Fikreta Hodžića i pravnog lica „F.H. Srebrena Malina“ d.o.o. Sućeska, Srebrenica imala oduzeti imovinska korist u iznosu od 694.747,78 KM.

Upravno odjeljenje 

 - S obzirom da u rokovima predviđenim Presudom osuđeni Fikret Hodžić i pravno lice „F.H. Srebrena Malina“ d.o.o. Sućeska, Srebrenica nisu uplatili novčane iznose, pokrenut je izvršni postupak prinudne naplate sredstava od naprijed navedenih osuđenih pred Upravnim odjeljenjem Suda BiH - rečeno nam je iz Suda BiH.

Podsjećamo, svi računi „Srebrene maline” u nekoliko banaka su blokirani.


Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.