BIZNIS

Proizvodi iz Pharmameda od sada i u Kraljevini Saudijskoj Arabiji

Uspjeh travničke farmaceutske kompanije

K.K.

10.9.2014

Jučer je iz pogona kompanije Pharmamed u Travniku otpremljena prva pošiljka proizvoda za tržište Kraljevine Saudijske Arabije.

- Naime, nakon gotovo dvije godine intezivnih aktivnosti koje su obuhvatile registraciju proizvoda na izuzetno zahtjevnom tržištu Saudijske Arabije, te nakon strogih kontrola kvaliteta proizvoda i proizvodnog procesa, otpremljena su prva dva kontejnera proizvoda. Prva isporuke obuhvatila je proizvode iz asortimana kozmetike s posebnom namjenom, dok je za drugu fazu planirana isporuka herbalnih sirupa za kašalj. Ponosni smo na činjenicu da će uz našu bademovu kremu odrastati i djeca na drugom kontinentu, odnosno da dobivamo povjerenje majki širom svijeta - kazao nam je Sanjin Kotlica, direktor Pharmameda.

pharmamed-posiljka1

Otpremljena prva pošiljka  (Foto:K. Kavazović)

Naravno, izvoz u Saudijsku Arabiju nije jedina aktivnost u zemljama Bliskog istoka, te su do sada realizovani izvozi u Ujedinjene Arapske Emirate, Jordan, Kuvajt i Jemen.

Značaj izvoza u Kraljevinu Saudijsku Arabiju je u činjenici da se radi o najvećem tržištu, sa izuzetno visoko postavljenim standardima kvaliteta proizvoda, naglašavaju u Pharmamedu.

Isporuci su prisustvovali i predstavnici kompanije SGS u svrhu provjere kvaliteta i izdavanja certifikata o usklađenosti sa zahtjevima nadležnih tijela Kraljevine Saudijske Arabije.

Već za nekoliko dana, iz kompanije Pharmamed kreću proizvodi i za Libanon i Egipat,a dogovoreni su i poslovi za izvoz na slovenačko i tursko tržište.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.