BIZNIS

Kolektivno izlažu Česi, Slovenci, Hrvati...

Počela montaža sajmišta u Zenici

A. DŽONLIĆ

18.9.2014

Generalni bh. sajam ZEPS 2014 po 21. put otvorit će 30. septembra svoja vrata privrednicima iz cijelog svijeta. Na ovoj privrednoj smotri, koja će trajati do 4. oktobra, bit će najupečatljivije, kao i ranijih godina, kolektivne izložbe nekoliko država. Jučer je počela montaža sajamskih hala.
    
- Već 18 godina u kontinuitetu naši partneri su privrednici iz Slovenije, a ovaj sajam je nastup na kojem Slovenija njduže i u kontinuitetu nastupa, što znači da su zadovoljni partnerstvom i onim što im poslovni susreti u Zenici znače - kazao je za "Avaz" Vedad Šestić, direktor ZEPS-a.

Organizator ZEPS-a uvjeren je da je uspio održati rejting najveće privredne manifestacije u BiH te da će nekoliko stotina izlagača imati kome ponuditi svoje proizvode.

Uz njih, već nekoliko godina zaredom na ZEPS-u su organizirane kolektivne izložbe privrednika Češke, Hrvatske, Zeničko-dobojskog kantona, a prvi put i susjednog Srednjobosanskog kantona. Na Sajmu prezentacije imaju i koncern "Elektroprivreda" te “BH Telecom”.

- U vjerovatno jednoj od najtežih godina za privredu u našoj zemlji što zbog političkih prilika i smanjenih stranih ulaganja u BiH, što zbog katastrofalnih vremenskih nepogoda, mnoge domaće firme, raniji učesnici Sajma, nisu u mogućnosti prisustvovati. Istovremeno, stranci "vagaju" dolazak zbog sigurnosnog, ali i zbog ekonomskog aspekta - kaže Šestić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.