BIZNIS

Bosanska tjestenina zadivila Italijane

Uspijeh „Coly“ brenda

B. T.

18.9.2014

Kada Italijani, koji su vodeći proizvođači paste u svijetu, pohvale tjesteninu koja izlazi iz proizvodnih programa „Coly company“ iz Lukavca, jasno je da i u BiH postoji kompanija iz ove oblasti koja je na nivou svjetskih.

Osim njihovih pohvala i certifikata, o kvalitetu „Coly“ tjestenina, uostalom, najbolje svjedoče i najstrožije sudije – potrošači u BiH, ali i van njenih granica. Zastupljeni su kako u manjim prodajnim objektima, tako i u velikim tržnim centrima, prvenstveno domaćim, koji su u velikoj mjeri zaslužni i za uspjeh brenda „Coly“.  

U kompaniji, koja je prije 16 godina počela s radom, s ponosom ističu da njihove proizvode konzumira oko dva miliona stanovnika. Iza takvih pozitivnih statistika stoji mnogo truda i ulaganja. Proizvodnja u lukavačkom Mosorovcu bazira se na najsavremenijoj italijanskoj visokokvalitetnoj tehnologiji, a kompletan asortiman radi se od najkvalitetnijih zrna pšenice.

Iako je kompanija najprije počela raditi kao mali porodični biznis, u međuvremenu je, uz pomoć međunarodnog operativnog tima za implementaciju u čijem su sastavu bili tehnolozi iz Italije, u pogon puštena najsavremenija tehnologija proizvodnje tjestenina na Balkanu te nisu izostale sve pohvale i najviše ocjene italijanskih stručnjaka zbog vrhunskog kvaliteta.

U svom asortimanu imaju zastupljene sve vrste tjestenina, prilagođene zahtjevima i želji potrošača. Prije nekoliko godina u pogon je puštena i proizvodnja domaće jufke za pite i baklava. Također, proizvode i integralne jufke, kolače…

- Imamo 30 stalno zaposlenih, uz sezonske radnike, koje angažiramo po potrebi.  U planu nam je širenje asortimana, iako nam situacija na tržištu ne ide naruku, jer se uvozi sve i svašta. Ipak se uspijevamo izboriti kvalitetom naših proizvoda i uz veliku pomoć naših domaćih trgovačkih lanaca, jer uzaludno je proizvoditi, ako nemate osiguran plasman – kazao nam je Safet Kolić, vlasnik “Coly company”.

Kontrole ispravnosti

- Svi „Coly“ proizvodi podliježu redovnim mikrobiološkim, biohemijskim i higijenskim kontrolama ispravnosti.  tj potvrda  HACCP standarda i  ISO 9001:2008 , a sve u cilju zdravstvene sigurnosti i zadovoljstva naših potrošača – kazala nam je dipl.ing. tehnologije Mirela Beganović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.