BIZNIS

Pocinčani elementi za evropsko i svjetsko tržište

Fabrika "AD Potočari" kod Srebrenice

S. SMAJLOVIĆ

19.9.2014

U Fabrici za pocinčavanje "AD Potočari" kod Srebrenice proizvodnja se konstantno povećava. Osnovna djelatnost fabrike je površinska antikoroziona zaštita čeličnih konstrukcija metodom toplog pocinčavanja, u kadama dimenzije od 7.000 x 2.200 x 1.800 milimetara. Fabrika zapošljava 64 stručno obučena radnika, koji rade u četiri smjene.

- Širok je dijapazon proizvoda kojima je potrebna antikorozivna zaštita, počevši od putne ograde, dalekovodne konstrukcije do industrijskih ograda. Naše usluge posredno završavaju na tržištu cijelog svijeta, od Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Engleske, Italije, Njemačke, Austrije do istočnog tržišta i Kazahstana - izjavio je Neđo Trninić, direktor Fabrike.

64 stručno obučena radnika zapošljava ova fabrika

4 smjene rad u preduzeću

Zaposleni svake godine nadmaše prijeratnu proizvodnju. Natprosječne plaće, topli obrok i novac za prijevoz isplaćuju se redovno, a radnici su izuzetno zadovoljni, jer svake godine redovno imaju i 13. plaću.  

Fabrika ima savremenu opremu za svoju djelatnost, a posjeduje i pogonski laboratorij. U okviru zaštite životne sredine imaju pogon za neutralizaciju otpadnih voda i sistem za prečišćavanje otpadnih plinova. Za izuzetne poslovne rezultate "AD Potočari" dobitnik je dvije plakete Privredne komore Republike Srpske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.