BIZNIS

BiH je sposobna da proizvodi svjetske produkte, potrebna joj je mala pomoć

Održan “FARMA Day“ u Švedskoj ambasadi u Sarajevu

V. G.

26.9.2014

Švedska ambasada u Sarajevu zajedno sa USAID-om organizirala je projekat pod nazivom “FARMA Day“ kojem je glavni cilj bio da pomogne jačanje BiH ekonomije. Ovaj projekat podržava aktivnosti koje će pomoći domaćim proizvođačima da unaprijede proizvodnju svojih produkta koji su okolišno održivi, a radi se o voću, povrću i mliječnim proizvodima.

Kako nam je kazao ambasador Švedske u BiH Fredrik Šiler (Schiller) nam je kazao da je ovo veliki dan koji se održava jednom godišnje.

- Kada sam ovdje došao održavao se “FARMA Day“ u američkoj ambasadi i veoma sam uživao. Glavna stvar danas je da upoznamo proizvođače i uvjerimo se u kvalitetu njihovih proizvoda – dodao je Šiler.

Kako nam je kazao direktor Misije USAID-a u BiH Dejvid Bart (David Barth) "FARMA Day" je priznanje cjelogodišnjeg truda i projekta koji USAID i Švedska ambasada rade zajedno.

- Važno je unaprijediti marketing i pomoći domaćim proizvođačima da svoje proizvode proizvode spreme za izvoz.. BiH je sposobna da proizvodi svjetske produkte, potrebna joj je samo mala pomoć – dodao je Bart.  

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.