BIZNIS

Otvoren Sajam Agromarket u Tuzli

Izloženi razni proizvodi

M. Ahmedić

2.10.2014

Na Trgu Slobode u Tuzli, danas je u organizaciji Općeg udruženja samostalnih obrtnika Tuzla otvoren Sajam Agromarket.

Na sajmu su izloženi razni proizvodi zdrave hrane, slatkiša, vina, sireva, pekarskih proizvoda, proizvoda od meda, ručno izrađenih predmeta od kože, drveta, stakla, kao i ručno izrađenih zdjela i lonaca od gline, a koji su prvi dan sajma najviše privukli pažnju posjetitelja.

sajam-u-tuzli-foto-a-bajriu0107

Cilj ovog sajma je prilika da se na jednom mjestu pokažu „najbolje od najboljeg“, a ujedno da se obrtnici druže, kao i da  razmjene različita iskustva i mišljenja.

-Ovo nije čest proizvod, građani prilaze i interesuju se za ove posude, jer spremljena hrana u ovim posudama ima poseban ukus. Ručnom izradom ovih proizvoda od gline se bavim deset godina. Izloženi proizvodi su pola izrađeni od domaće gline iz Doboj-Istok-a, a pola od talijanske gline. Ovaj sajam je jedinstvena prilika da se pokažu nesvakidašnji proizvodi. Ove posude su jako skupe, ali mi smo stavili skromnu cijenu za svačiji džep, kreću se od pet do 45 KM, zavisi od veličine - kazao je Samir Osmanović, izrađivač proizvoda od gline.

sajam-u-tuzli-foto-a-bajriu0107-2

Naglasio je da se ovi proizvodi ne smiju koristiti na plin, kao ni na pećima sa ravnom pločom, jer im je, kako kaže, potrebno postepeno zagrijavanje.

Također, organizator nije zaobišao ni one najmlađe posjetitelje, jer je postavljena i zabavna „igraonica“sa bogatim sadržajem, kao i poseban štand sa raznim ručno izrađenim slatkišima u ružičastim bojama.

Svoju podršku u organizaciji sajma pružilo je i Udruženje „Tuzla Taxi“ koje će prevoziti posjetitelje po povoljnijim cijenama na sajam, gdje se očekuje veliki broj posjetitelja.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 22 sata, a trajat će do 5. oktobra tekuće godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.