BIZNIS

"Zlatna ruža" za "Integru" iz Praga

Dodijeljena priznanja sajma ZEPS 2014.

A. DŽONLIĆ

4.10.2014

Na generalnom bh. sajmu ZEPS koji se održava u Zenici dodijeljena su priznanja po odlukama žirija. Grand pri (prix) "Zlatnu ružu" ZEPS-a dobila je kompanija "Integra" iz Praga (Češka) kao jedinstveno priznanje izlagaču koji je svojim nastupom obilježio ovaj sajam.

Česi su već nekoliko godina prisutni u BiH, a posredstvom "Integre", koja priređuje gostovanje čeških kompanija na sajmovima širom svijeta, sklopljene su desetine poslovnih saradnji privrednika BiH i ove države.     

Poslovni kontakti

Za proizvod su nagrađene kompanije "EEP Elektro-elektronik" Pranjić (Njemačka), "Noen" (Češka), "Salona var" (Hrvatska), "Tinex" (Slovenija), "Hella Bekto Industries" (BiH), "Jomapex" (Srbija) i "Arkada" (BiH). Nagrade za promociju dobili su "Linde gas BH" (BiH), Turistička zajednica Federacije BiH i "Regeneracija" (BiH).

Specijalna priznanja sajma dobili su Ministarstvo privrede u Vladi Srednjobosanskog kantona za uspješnu realizaciju kolektivne izložbe privrednika SBK, Županijska komora Sisak Hrvatske gospodarske komore za kontinuirano podržavanje privrednika Hrvatske i Bosne i Hercegovine, "Czech trade" Češka za uspješno održavanje poslovnih kontakata privrednika Češke i BiH, "Spirit" i Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije za kontinuirano podržavanje privrednih subjekata Slovenije u njihovoj promociji u BiH te Ministarstvo privrede ZDK za uspješnu realizaciju kolektivne izložbe privrednika ZDK.

Analiza Instituta

Medalje kvaliteta "Ruža" ZEPS-a za prehrambene proizvode i pića dodjeljivane su na osnovu analize Instituta za prehrambene tehnologije Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu, ocjene na degustaciji grupe potrošača i ocjene žirija za dodjelu priznanja ZEPS-a. U konkurenciji je bilo 18 proizvoda iz BiH i Crne Gore. Zlatne medalje dobili su "Voćar", "Baš-Bašča", ZIM (BiH) i "Bonesa" (Crna Gora).

Priznanja "ZEPS Intermetala"

"ZEPS Intermetal 2014" dodijelio je priznanja u kategoriji proizvod i promocija. Za proizvod su nagrađeni "Alfaterm" Čačak (Srbija), "Saraj-komerc" Gornji Vakuf-Uskoplje (BiH) i "Centrometal" Macinec (Hrvatska), dok su priznanja za promociju dobili  "Belaz premar services" Ugljevik (BiH), "Kovan MI" Gračanica (BiH) i "Niteh" Duga Resa (Hrvatska).

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.