BIZNIS

Rekonstruisali most u Konjević Polju

Fondacija „Hastor“ u saradnji sa „Sparkasse bankom“

Mi. K.

7.10.2014

Kako bi stanovnicima Konjević Polja obezbijedili siguran prolaz preko rijeke Jadar fondacija „Hastor“ i „Sparkasse banka“ obnovili su most, koji je vodena bujica tokom majskih poplava odnijela.

Rekonstrukcija mosta podrazumijevala je izgradnju potpuno nove nosive konstrukcije, zaštitnu ogradu i vanjsko uređenje oko mosta.

- Pored mnogobrojnih pojedinačnih akcija naših uposlenika u pružanju prve pomoći pogođenom stanovništvu, odlučili smo kao grupacija podržati i jedan konkretan projekt, čija bi realizacija bila od koristi širem broju ljudi, duži niz godina. Projekt obnove mosta nam se posebno svidio jer je most simbol mira i povezivanja – kazao je Sava Dalbokov, predsjednik Nadzornog odbora „Sparkasse banke“ i član Uprave „Steiermärkische Sparkasse“.

Fondacija „Hastor“ je na području Konjević Polja obnovila dvije, a u toku su pripreme za obnovu i dodatne tri kuće.

- Kada smo prvi put došli u Konjević Polje zatekli smo poplavljene kuće u dolini rijeke Jadar, srušen most, mještane kojima je presječena putna komunikacija, djecu koja su se kretala u nesigurnim uslovim - kazala je Selma Mašnić, volonter ove fondacije, te dodala kako je su do sad na ovom području obnovili devet kuća, a širom BiH kroz projekte rekonstruisali 172 stambene jedinice.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.