BIZNIS

U prvim pogonima proizvodit će se pelet i mlijeko u prahu

Pri kraju gradnja industrijske zone

I. S.

15.10.2014

Izgradnja Industrijske zone Batuški lug u Gornjem Vakufu uskoro će biti okončana. U toku su asfaltiranje industrijske zone i gradnja parkinga, a taj posao vrijedan je oko 350.000 KM.

Prije asfaltiranja, urađeno je opremanje zemljišta potrebnom saobraćajnom i komunalnom infrastrukturom (izgradnja puta, vodovoda, oborinska i fekalna kanalizacija, električna energija, telefon i ostalo).

U prethodnim fazama izgradnje Industrijske zone Batuški lug prokrčeni su šuma, nisko rastinje na površini od deset hektara. Nakon okončanja prve faze obavljena je ekspropijacija nekih dijelova zemljišta kako bi bio lakši pristup Industrijskoj zoni.

1,3 miliona KM do sada uloženo u Industrijsku zonu

Do sada je u ovu industrijsku zonu ukupno uloženo oko 1,3 miliona KM, a završetkom njene izgradnje bit će otvorene fabrike za proizvodnju peleta i mlijeka u prahu kojim je Općina već dodijelila zemljište.

Konkurs za dodjelu zemljišta u Industrijskoj zoni Batuški lug je stalan i trajat će sve do popune kapaciteta. Interes investitora je veliki, s obzirom na ponuđene pogodnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.