BIZNIS

"Hypo banka" uručila vrijedne donacije

Povodom Dana štednje

Mi. K.

22.10.2014

Pod motom "Zdravlje je najvažnije", a povodom Međunarodnog dana štednje, "Hypo banka" donirala je 2.000 maraka za obnovu vrtića "Kolibri" Gradačac, a Kantonalnoj bolnici Zenica uručena su dva računara i tri nadzorne kamere.

Jasminka Jašarević, voditeljica "Hypo" poslovnice u Gradačcu, direktoru vrtića Hajrudinu Mehanoviću uručila je sredstva koja će biti utrošena za sanaciju zgrade "Kolibrija". Uz radove na krovu, slijedi i sanacija stropova, zidova i podova da bi se osigurali adekvatni higijenski i zdravstveni uvjeti za boravak djece.

Banka je osigurala i darove za jednu grupu, a djeci je prezentirana vrijednost štednje.

U narednim danima predstavnici "Hypo banke" posjetit će još pet zdravstvenih ustanova kojima će biti uručene donacije medicinske i nemedicinske opreme, a sve s ciljem poboljšanja uvjeta koje pacijenti imaju u bolnicama.

Kako navode iz banke, svoje aktivnosti usmjerit će i ka promoviranju značaja štednje te će, kao i svake godine, posjetiti vrtiće u gradovima u kojima posluje i na zabavan i edukativan način, kroz druženje i igru, održati kratke prezentacije o vrijednosti štednje.

Također, već tradicionalno, bebe koje se rode 31. oktobra, na Dan štednje, dobit će na dar prve štedne knjižice s iznosom od 50 KM, kao simbol dobrog početka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.