BIZNIS

Konjički "Igman" ugovorio milionske poslove za cijelu narednu godinu

Zaposlit će još 100 radnika

M. Ć.

30.10.2014

Menadžment Privrednog društva "Igman" iz Konjica može se pohvaliti time da ovu godinu završava s izuzetnim poslovnim rezultatima i upošljavanjem novih 100 radnika.

Puni angažman

- Osim toga što do kraja godine radimo u punom kapacitetu, sa 915 uposlenika, početkom oktobra ugovorili smo novi posao i prodali svoje kapacitete za cijelu narednu godinu. Riječ je o dva ugovora za dvije američke kompanije, za isporuku naših proizvoda na istok. Vrijednost ugovora je 22 miliona eura.

dzahid-muratbegovic

Muratbegović: Rad u više smjena

Prije desetak dana potpisali smo dva ugovora s kompanijama iz Azije vrijedna deset miliona dolara. Tako u narednih 14 mjeseci imamo puni angažman svih uposlenih uz zapošljavanje još oko 100 radnika - kaže direktor PD "Igman" Džahid Muratbegović.

"Igman" naredne godine slavi 65. godišnjicu osnivanja, a u Konjicu je već godinama popularna izreka da "U Igmanu pola grada radi, a drugu polovinu Igman hrani".

Iako je ovaj kolektiv u poslijeratnom periodu bio na koljenima, zahvaljujući menadžmentu uspio je postati prepoznatljiva firma koja niže uspjehe.

Prvi put od završetka agresije na BiH ova firma je dva mjeseca pred kraj tekuće ugovorila posao za cijelu narednu godinu, a već se razmišlja i o proširenju proizvodnih kapaciteta te investiranju u nove pogone, radi novog zapošljavanja.

Posao za žene

Već nekoliko godina "Igman" u većini pogona radi u dvije smjene, a na "uskim grlima" organizirana je i treća. U ovom kolektivu zaposleno je i oko 500 žena, a sve građane Konjica raduje činjenica da će u iduću godinu ući s novim radnicima.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.