BIZNIS

Sparkasse banka donirala 10.000 KM porodilištu UKC Tuzla

U okviru humanitarnog projekta "Jedna kartica, jedan novi osmijeh"

M.KUNARAC

3.11.2014

U okviru humanitarnog projekta "Jedna kartica, jedan novi osmijeh", "Sparkasse banka" uručila je donaciju od 10.000 KM, u vidu medicinske opreme porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Do kraja ove godine, banka će u okviru ovog humanitarnog projekta za svaku novoizdatu kreditnu karticu izdvojiti 50 KM, a za svaku novoizdatu debitnu karticu 10 KM, pri čemu će se novac iz fonda direktno uplaćivati porodilištima u Bosni i Hercegovini.

-Izuzetno sam sretan i ponosan što danas mogu uručiti vrijednu donaciju koja će uveliko doprinijeti kvalitetnijem tretmanu, ugodnijem boravku i jačem osjećaju sigurnosti porodilja i beba u porodilištima. Akcija "Jedna kartica, jedan novi osmijeh" je samo još jedna u nizu humanitarnih akcija koje naša banka sprovodi na nivou BiH kroz provođenje misije koja je zasnovana na društveno odgovornom poslovanju - kazao je Sanel Kusturica, direktor "Sparkasse banke".

Donaciju za tuzlansko porodilište je primio načelnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Zlatan Fatušić. Prema njegovim riječima, aparati koji će biti nabavljeni iz sredstava donacije će doprinijeti kvalitetu i sigurnosti ishoda trudnoće i porođaja kod trudnica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.