Udruženje profesionalnih risk menadžera: Prezentacija okupila više od 40 učesnika

Nastavak edukacijskog programa zasnovanog na GARP metodologiji

Mi.K.
19.11.2014 13:16

Udruženje profesionalnih rizik menadžera u Bosni i Hercegovini (UPRMBiH), u saradnji s Globalnom Asocijacijom Risk Profesionalaca (GARP)  održalo je u Sarajevu prezentaciju na temu "Novi regulatorni režim u Europi".

Prezentacija je okupila više od 40 učesnika među kojima i predstavnike lokalnih banaka, regulatora i međunarodnih donatora.

Glavni predavač na prezentaciji je bio Graeme Skelly, rukovoditelj londonske akademije "Banking Risk Training", bankarski stručnjak s bogatim međunarodnim iskustvom i bivši član Uprave "Barclays banke" iz Londona.

Skelly je iskazao veliko zadovoljstvo ukazanom prilikom da prenese iskustva iz EU-a te dodao da je prezentacija bila interaktivna i usmjerena na upoznavanje novih trendova i njihovih uticaja na bankarski i finansijski sektor uopće.   

-Prezentacija je nastavak našeg edukacijskog programa zasnovanog na GARP metodologiji s ciljem da kroz slične edukativne aktivnosti nastavimo raditi na jačanju kapaciteta lokalnih risk profesionalaca u bankarskom i finanskijskom sektoru i njihovom približavanju standardima EU-a – kazao je Amar Brkan, Generalni Sekretar UPRMBiH.

Udruženje profesionalnih rizik menadžera u BiH jedno je od 40 svjetskih priznatih partnera GARP-a za razvoj, promociju i unaprijeđenje funkcije risk menadžmenta.

NA VRH