BIZNIS

Firma iz Zavidovića proizvodi unikatni namještaj s bosanskim motivima

Planiraju zaposliti što više radnika "Krivaje"

A. MEMIŠEVIĆ

26.1.2017

Alen Kadić, zajedno s ocem Fadilom, bivšim zaposlenikom zavidovićkog preduzeća "Krivaja", pokrenuo je firmu za proizvodnju pločastog namještaja, u prvom redu kuhinja. 

Posebna vrijednost

Firmu su nazvali "Unikat 387", a za Kadiće ima posebnu, simboličnu vrijednost. Naime, predstavlja nastavak bavljenja djelatnošću u kojoj je Fadil proveo radni vijek. Za ovaj obim poslova potrebno je šest zaposlenih.

alen-kadic

Kadić: Mladi direktor

Proizvodna hala je površine od više od 150 kvadrata, opremljena je mašinama, a posebna pažnja se poklanja kvalitetnim dobavljačima sirovine. Za sada su to provjereni "Iso Wood" Gračanica i "BK Linea" Sarajevo.

- "Unikat 387" zamišljen je kao preduzeće koje će u budućnosti zaposliti što više radnika "Krivaje", iskoristiti njihovo znanje te s kvalitetnim proizvodom nastupiti na domaćem i stranom tržištu - kaže Alen Kadić, direktor firme, ne krijući visoke ambicije kada je u pitanju proizvod prepoznatljiv na tržištu. 

Otvaraju salon

Imaju u planu i otvorenje salona za prodaju, a akcent će, kažu, biti na unikatnom namještaju te na proizvodima s bosanskim motivima, i to, prije svega, neobičnog i jedinstvenog dizajna, za koji, prema riječima Alena Kadića, odavno imaju viziju.

Za početak, rade na principu kataloške prodaje i već imaju stotinjak narudžbi. 

Rade i prepravke

Pored osnovne djelatnosti - proizvodnje pločastog namještaja, bave se i reparacijom, odnosno prepravkama namještaja te prijevozom roba i putnika u domaćem i međunarodnom saobraćaju.    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.