BIZNIS

Bh. kompanija "LED Vision":Prave svijetleće saobraćajne znakove

Vizuelni prikaz rada inovativne LED rasvjete

Piše: E. HALIMIĆ

3.10.2017

Kompanija "LED Vision" iz Lukavca, proizvođač LED rasvjete, proširila je asortiman veoma interesantnim proizvodom. Radi se o saobraćajnom znaku koji, ujedno, ima ulogu osvjetljenja pješačkog prijelaza u kontrastu osvjetljenja ulične rasvjete. 

Ispunjeni zahtjevi

- U saradnji s finskom firmom, specijaliziranom za optička rješenja iz oblasti LED rasvjete, uspjeli smo dizajnirati svjetiljku koja će osvjetljavati područje pješačkog prijelaza, to jest "zebre". Tako će učesnicima u saobraćaju omogućiti daleko veću preglednost i sigurnost - pojasnio nam je direktor Zlatan Imamović, koji je rođen 1990. godine.

Dodali su da proizvod ima i dodatne opcije automatskog uključivanja ili isključivanja, kao i mogućnost povezivanja sa semaforom.

- Saobraćajni znak ispunjava sve standarde i zahtjeve javnog osvjetljenja. U narednih 30 dana u Lukavcu, a ujedno i u BiH, bit će postavljen prvi saobraćajni znak ove vrste. Što se tiče naših standardnih proizvoda ulične i industrijske rasvjete, i tu imamo nova poboljšanja. Uvođenjem nove verzije LED čipa i povećavanjem stepena iskorištenosti napajanja, naše svjetiljke sada daju i do 30 posto više svjetlosti - istaknuli su iz kompanije "LED Vision".

Veliki trud

Navode da su uložili veliki trud u razvoj pogona, nabavku mašina i alata te poboljšavanja kvaliteta proizvodnog procesa kako bi uveli standard ISO 9001-2015.

Svaka faza proizvodnje rigorozno se provjerava i dokumentira kako bi proizvod bez troškova održavanja bio u funkciji i nakon 20 godina. Uskoro proširuju proizvodnju te će stvoriti uvjete da zaposle još 10 radnika.

Učešće na sajmu u Frankfurtu 

Sljedeće godine planiraju učestvovati na najvećem sajmu rasvjete i LED tehnologije u Frankfurtu. Za ovaj sajam treba imati sve evropske certifikate i ateste za proizvode kako bi se samo ispunila prijava za učešće.

Eko-projekt "ArcelorMittala"

"ArcelorMittal" Zenica odlučio se na energetske uštede kroz zamjenu industrijske rasvjete ekonomičnijom LED rasvjetom. Nakon javnog tendera i sastanaka, realizacija je povjerena bh. kompaniji "Luminos" Sarajevo. Oni će rasvjetu zamijeniti svjetiljkama 100 posto bh. brenda "Luminos Premium", čiji je proizvođač "LED Vision" iz Lukavca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.