BIZNIS

Kompanija "PASS" u Bijeljini: Za dvije-tri godine mogli bi imati 1.000 zaposlenih

S otvaranja novog proizvodnog pogona ( G. Bobić)

Piše: LJ. LJUBOJEVIĆ

5.12.2017

U semberskom selu Ljeskovac, nekoliko kilometara udaljenom od Bijeljine, otvoren je novi proizvodni pogon njemačke kompanije "PASS", u kojem će posao dobiti novih 120 radnika.  

U ovom pogonu proizvodit će se dijelovi za autoindustriju u saradnji s njemačkim partnerima, koji su vodeći proizvođači u autoindustriji.

Proizvodni pogon iz Bijeljine i partnerska firma iz njemačke omogućit će proširenje proizvodnje i plasiranje proizvoda na tržište EU.

- Pred nama je velika budućnost. Od trenutka kada smo ušli u partnerstvo s njemačkom kompanijom, od marta ove godine, udvostručili smo broj zaposlenih. Trenutno imamo 165 radnika, a s otvaranjem novog pogona zaposlit ćemo još najmanje 120 radnika - izjavio je direktor bijeljinskog preduzeća "PASS" Rado Maletić.

On je najavio i mogućnost preseljenja nekoliko pogona kompanije "PASS" iz Poljske u Bijeljinu, što bi otvorilo mogućnost i za nova radna mjesta. Prema Maletićevim procjenama, u naredne dvije do tri godine ova firma u Bijeljini mogla bi imati oko 1.000 radnika.

Predstavnik njemačke kompanije "PASS", generalni direktor Karsten Geveke izjavio je da je već počela proizvodnja plastičnih cijevi njihovim savijanjem i ta proizvodnja će biti znatno povećana u narednom periodu. 

Naglasio je da je nova proizvodna hala i izgrađena kako bi se mogle instalirati nove mašine i primijeniti novi proizvodni proces.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.