BIZNIS

Preduzeće „Ekonomik group“ otvorilo pogon u Potočarima: Počela proizvodnja građevinskih kontejnera za evropsko tržište

Višenamjenski građevinski kontejner

S. SMAJLOVIĆ

10.8.2018

Preduzeće „Ekonomik group“ iz Beograda, koje uspješno posluje 20 godina, u novoj hali u Potočarima kod Srebrenice otvorilo je pogon za proizvodnju višenamjenskih građevinskih kontejnera. Posao je dobilo 30 radnika bravarske i metalske struke. 

Bojan Rankić, suvlasnik kompanije „Ekonomik group“ u Srebrenici, za „Avaz“ kaže da se rade građevinski, kancelarijski, magacinski, stambeni i sanitarni kontejneri po potrebi kupaca, a najviše ih je iz evropskih zemalja.


Iz pogona u Potočarima: Rade i za „Samsung“

- To su privremeni građevinski objekti koji imaju širu upotrebu. Trenutno su najtraženiji pop-up shopovi, koji se postavljaju na prometna šetališta, čime se ljudima približavaju određeni proizvodi. Tako nešto radimo za „Samsung“, koji svoje uređaje želi približiti ljudima - pojasnio nam je Rankić.

Kako kaže, veoma je zadovoljan mladom radnom snagom, koja je pokazala interesiranje za kvalitetni rad i usavršavanje proizvodnje.

Planiraju da, ulaganjem u novu opremu, sadašnju proizvodnju od 60 kontejnera mjesečno povećaju na 100, kao i broj uposlenih za još deset radnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.