DUALNO OBRAZOVANJE Cilj je da se potakne razmjena mišljenja i diskusija

Pred konferenciju u Sarajevu: Na jednom mjesto sve o prednostima zapošljavanja u metalnoj industriji

Uvodničari i panelisti dolaze iz uspješnih kompanija i obrazovnog sektora

Ml. D.
06.11.2018 13:50

Konferencija i panel-diskusija o temi “Dualno obrazovanje - koristi za kompanije i učenike” bit će održane 12. novembra u prostorijama Srednje škole metalskih zanimanja u Sarajevu. Organizatori su Vanjskotrgovinska komora BiH i škola, imajući u vidu značaj kvalificirane radne snage za konkurentnost metalne industrije Bosne i Hercegovine.

Razmjena mišljenja

Cilj ovog interaktivnog događaja je da se potakne razmjena mišljenja i diskusija između predstavnika škole i privatnog sektora radi unapređenja postojećeg strukovnog tehničkog obrazovanja.

Uvodničari i panelisti dolaze iz uspješnih kompanija i obrazovnog sektora te će dati pregled trenutne situacije u privatnom i obrazovnom sektoru kao i o inicijativama za unapređenje praktičnog obrazovanja u metalnoj industriji u BiH imajući u vidu iskustva drugih država poput Njemačke i Austrije.

Kompanije koje budu učestvovale imat će priliku da se predstave učenicima i da im objasne svoja očekivanja kao i prednosti zaposlenja u metalnoj industriji BiH.

One kompanije koje budu zainteresirane imat će priliku da se predstave i razgovaraju s učenicima u posebnoj prostoriji gdje će moći koristiti svoj laptop i prezentirati promotivne materijale, uključujući postavljanje rolo banera kompanije. Broj mjesta za predstavljanje kompanija je ograničen.

Besplatno učešće

Nakon završetka konferencije učesnici koji budu zainteresirani mogu obići prostorije škole kako bi se upoznali s kapacitetima u smislu mogućnosti za stručno usavršavanje učenika.

Učešće na konferenciji i panel-diskusiji je besplatno. Imajući u vidu ograničen broj mjesta, popunjen prijavni obrazac treba dostaviti najkasnije do 8. novembra na email: [email protected]

Za sve dodatne informacije zainteresirane kompanije i pojedinci mogu se obratiti na telefon 033/566-201.

NA VRH