BIZNIS

Ulaganje u Poslovnu zonu ''Liješnica'' veća od 400.000 KM

Prioritet je izgradnja putne komunikacije kroz poslovnu zonu da bi se pripremio teren za izgradnju novih poslovnih objekata

U Poslovnoj zoni već ima nekoliko firmi. Arhiv

N. BRADARIĆ

18.12.2018

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta za sedam jedinica lokalne samouprave dodijelilo je za projekte izgradnje poduzetničkih zona 1.515.364 KM.

Sredstva su dobile općine Visoko, Vitez, Maglaj, Gračanica i Posušje te gradovi Zenica i Livno. Za Općinu Maglaj opredijeljen je iznos od 230.000 KM.

- Poslovna zona ''Liješnica'' dijelom egzistira, ali ne u potpunosti u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom. Iz tog razloga smo sačinili glavni projekt uređenja ove poslovne zone, aplicirali na projekat Federalnog ministarstva i dobili 230.000 KM. Nešto ranije i iz budžeta ZDK opredijeljeno je 97.500 KM, a Općina je budžetom za 2019. godinu predvidjela, također, određeni iznos za uređenje poslovnih zona. Mogu reći da nas u narednoj godini očekuju ulaganja veća od 400.000 KM. Prioritet je izgradnja putne komunikacije kroz poslovnu zonu da bi se pripremio teren za izgradnju novih poslovnih objekata - rekao nam je načelnik Mirsad Mahmutagić.

Inače, u Poslovnoj zoni ''Liješnica'' već egzistira nekoliko firmi, „Bontex“, „Neri“, a skladišni prostor ima i „Sirovina Eko“.

Prema riječima načelnika Mahmutagića, poslovni ljudi porijeklom s ovih prostora već su kupili dio zemljišta s namjerom da počnu s vrlo interesantnom proizvodnjom, o čemu će se više znati već početkom naredne godine.

Projekat “Izgradnja primarne servisne saobraćajnice u poslovnoj zoni Liješnica - Maglaj” predviđa izgradnju kolovozne konstrukcije, asfaltiranje primarnih saobraćajnica, odvodnju, osvjetljenje zone i izradu informativnog panoa za promociju zone.



Mahmutagić: Aplicirali na projekt

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.