USPJEŠNI

Iz Holandije stigli dijelovi za novu halu

U nabavku nove hale i kupovine zemljišta bit će uloženo gotovo 700.000 maraka

„Austronet“: Planiraju proširenje proizvodnje. D. Stojnić

M. ZGONJANIN

18.12.2018

„Austronet“ iz Kozarca kod Prijedora ovih dana postao je bogatiji za još jednu, novu halu. Dijelovi su stigli iz Holandije, a montaža će, prema riječima Enesa Kahrimanovića, direktora firme, početi na proljeće.  

Skladišni prostor

- Naredne godine u planu imamo proširenje poslovnih i proizvodnih pogona te smo u tom kontekstu planirali nabavku dvije hale. Jedna je stigla, a drugu tražimo. U toku je pribavljanje potrebne dokumentacije, od građevinske dozvole pa dalje - kaže Kahrimanović i dodaje da će nabavka nove hale, s kupovinom deset dunuma zemljišta u sklopu „Austroneta“, koštati gotovo 700.000 maraka.

- Nova hala planirana je za skladišni prostor, a u sadašnjem je predviđeno proširenje proizvodnje. Te projekte ćemo sigurno realizirati već naredne godine. Primio sam već deset radnika, a na proljeće se mogu očekivati i dodatna zapošljavanja, jer se i u postojećim pogonima proširuje proizvodnja novom proizvodnom linijom „Easy to Shade“, što je kompletna proizvodnja u BiH. Iz tog razloga otvaramo i nova radna mjesta - najavljuje Kahrimanović.

Dodaje da se u sklopu nove proizvodne linije može proizvesti sve ono što nekom na um padne.

Jedan primjerak

- Bukvalno je tako. Od zavjesa za industrijske ili šoping prostore do sjedalica i zaštitnih prekrivača za stolice na terasama... ma sve za domaćinstvo. Nema te želje kupca, vezane za neki kućanski ambijent, koju mi ne možemo ostvariti. I vezana je za po jedan primjerak - kaže Kahrimanović.

Nova mašina iz Italije 

Kahrimanović otkriva da je, u sklopu proširenja proizvodnje, iz Italije već nabavljena jedna mašina za lijepljenje materijala vrijedna gotovo 200.000 maraka. Planira nabavku još pet šivaćih mašina vrijednih gotovo 100.000 KM.

Na odmoru do polovine januara

Do polovine januara zaposleni u „Austronetu“, a ima ih trenutno 105, bit će na godišnjem odmoru. Ove godine isplaćeno im je 13 plaća i premija za dobar rad, a planirano je i zajedničko druženje na Vlašiću.


Stigli dijelovi za novu halu. D. Stojnić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.