ZAPOSLENJE

Uskoro intervjui s medicinskim osobljem za rad u Njemačkoj, prijave do 3. februara

S obzirom na to da je ovo državni projekt, kandidatima osigurana potpuna podrška

Ilustracija

A. S.

29.1.2019

Projekt „Triple Win“ vodi se od 2012. godine i do sada je više od 500 osoba pronašlo posao putem njihovog posredovanja. Tri puta godišnje budu organizirani intervjui s medicinskim osobljem, a naredni je od 25. do 28. februara. Prijave za ovaj ciklus su do 3. februara.

- Mi samo provodimo ovaj projekt između Njemačke i BiH, krovne institucije koje sve organiziraju su Agencija za rad i zapošljavanje i Agencija za posredovanje u zapošljavanju Njemačke. S obzirom na to da je ovo državni projekt, kandidatima je osigurana potpuna podrška. Od obuke do učenja njemačkog jezika. Sve je plaćeno, i kursevi i polaganje ispita na Goethe institutu - kaže Emir Čomor, koordinator projekta „Triple Win“.


Čomor: Potpuna podrška. Arhiv

Organiziraju i petodnevni stručni seminar s predavačima iz Njemačke. Prva četiri dana predavanja su fokusirana na razlike između tržišta rada u Njemačkoj i BiH, a peti je orijentacijski, polaznicima se nudi uvid u to kako izgleda život u Njemačkoj.

Minimalne plaće za prvu godinu 2.000 eura

Agencija za rad i zapošljavanje BiH saopćila da će svi kandidati koji budu uključeni u Triple Win projekt od januara dobiti ugovore s minimalnom plaćom od 2.000 eura bruto za prvu godinu rada, odnosno 2.400 eura bruto nakon okončanja nostrifikacije u Njemačkoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.