SARAJEVO

Bosanski Davos: Investitori i privrednici iz cijelog svijeta u glavnom gradu BiH

Bit će organizirane prezentacije privrednika i sponzora Foruma te održani poslovni B2B sastanci

Avaz.ba

17.4.2019

10. Sarajevo Business Forum - Avaz
10. Sarajevo Business Forum - Avaz
Dnevni avaz
10. Sarajevo Business Forum - Avaz
10. Sarajevo Business Forum - Avaz
+3

U Sarajevu danas počinje trodnevna Međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF), koja se održava jubilarni deseti put i koja će okupiti vodeće poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta. 

Forum će otvoriti predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Slovenije Borut Pahor te malezijski premijer Mahatir Muhamad.

O ulozi lidera u saradnji i razvoju s ciljem ekonomskog napretka na Forumu će govoriti, između ostalih, Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, Ahmet Davutolu (Davutoglu), bivši premijer Turske, Mudžahid Jusuf Rava, ministar razvoja i poduzetništva Malezije, Lahsen Davudi, ministar u marokanskoj vladi, te Kemal Purišić, ministar rada i socijalnog staranja Crne Gore. 
 

U sklopu konferencije razgovarat će se i o mogućnostima prevazilaženja izazova s kojima se susreću privrednici jugoistočne Evrope, a na kojem će svoja ekspertna mišljenja podijeliti brojni učesnici. Poseban akcent Foruma bit će na tematici održivog razvoja.

Izražavajući interes za saradnju i investiranje u region, na poziv organizatora odazvali su se brojni čelnici iz svijeta politike, ali i veliki broj delegacija iz zemalja širom svijeta.

Bit će organizirane prezentacije privrednika i sponzora Foruma te će biti održani poslovni B2B sastanci radi umrežavanja učesnika i razvoja novih poslovnih mogućnosti. Posebna pažnja bit će posvećena privrednim potencijalima BiH i cijelog regiona te potencijalima bh. dijaspore i njenog ulaganja. Posljednjeg dana Foruma bit će upriličene i finalne prezentacije takmičenja mladih u biznisu SBF Start-up Challenge.

Detaljan program i agenda 10. SBF-a dostupni su online na linku www.sarajevobusinessforum.com, kao i putem oficijelne mobilne aplikacije SBF-a prilagođene za Android i iOS mobilne uređaje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.