MAGLAJ

Sigurno 90 novih radnih mjesta

Hipermarket će u svom sastavu imati salon namještaja, bijelu tehniku i kućanske aparate, prehramebeni asortiman, mesnicu, delikates i gastro liniju

N. Br.

6.5.2019

"Bingo" u Maglaju

Kompanija „Bingo“ u Maglaju realizira višemilionsku investiciju kroz izgradnju reprezentativnog objekta. Užurbano se radi, angažiran je veliki broj radnika i firmi iz Gračanice, Banje Luke, Tešnja, Tuzle, Lukavca, Cazina, Maglaja, Bosanske Krupe...

Trenutno se radi na vanjskom i unutrašnjem dijelu objekta, kao i uređenju okoline. Kako se predviđa, svečano otvorenje 15. poslovnice kompanije "Bingo" na području Zeničko-dobojskog kantona trebalo bi biti krajem maja ili početkom juna. 

A kako teku radovi, mogao se uvjeriti i vlasnik kompanije Senad Džambić, koji je s saradnicima posjetio gradilište u industrijskoj zoni "Misurići", uz sami magistralni put M-17. Ukupna površina objekta je blizu 10.000 kvadratnih metara. Objekt se sastoji iz dvije etaže, u prizemlju će se nalaziti hipermarket i restoran, u suterenu garaža sa više od 250 parking mjesta. Površina samog hipermarketa bit će 6.000 kvadratnih metara. 

- Hipermarket će u svom sastavu imati salon namještaja, bijelu tehniku, kućanske aparate, prehrambeni asortiman, mesnicu, delikates i gastro liniju, dakle sve ono što su stanovnici Maglaja imali priliku vidjeti u našim drugim prodajnim objektima na području Zeničko-dobojskog kantona.

Drago mi je da se i ovdje kao i u cijelom kantonu osjećamo dobrodošlo. Naravno  sve zbog naših kupaca koji su nam vjerni unazad deset godina - rekla nam je Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe marketinga i PR kompanije "Bingo".

Osim hipermarketa i restorana sa više od 300 mjesta, u sastavu objekta bit će i prodavnica sportske opreme, zlatar i apoteka. "Bingo" planira zapošljavanje 90 osoba, što ne znači da će se na tom broju ostati, a nova zapošljavanja zavisit će od poslovanja. 

- Moramo pohvaliti saradnju s lokalnim vlastima, službama i načelnikom općine od samog početka realizacije projekta. Objekt planiramo svečano otvoriti krajem maja. Već sada najavljujemo odlične popuste jer "Bingo" je kralj dobrih cijena. S našim poslovnim partnerima i dobavljačima organizirat ćemo promocije i degustacije, priredit ćemo i zabavu za djecu, a hrana i piće u restoranu su prvi dan uvijek besplatni - dodala je Paunoski.

U posljednjih nekoliko godina ovo je najveća investicija koja se realizira na području maglajske općine, čime je izuzetno zadovoljan i općinski načelnik Mirsad Mahmutagić. 

- Drago mi je da smo sa Senadom Džambićem i njegovim saradnicima imali priliku obići ovaj reprezentativni objekt. Lokalna administracija se trudila da bude na usluzi i ekspeditivna jer svjesni smo važnosti samog projekta i 90 novih radnih mjesta. Mi u Maglaju dosad nismo imali ovako impozantan trgovački centar, morali smo ići u druge sredine, a sada ćemo to imati u svome gradu - naglasio je Mirsad Mahmutagić, načelnik općine. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.