SARAJEVO Učesnici konferencije brojni ekonomisti iz Evrope i svijeta

Stručnjaci o unapređenju revizorske i računovodstvene prakse u BiH

Na konferenciji su obrađene teme Ekonomska situacija u BH, Novosti u tehnološkim doostignućima, Razvoj revizorske i računovodstvene struke u svijetu...

S.M.
15.07.2019 16:10

Učesnici konferencije iz brojnih svjetskih zemalja

Foto: Revik

U Sarajevu je održana trodnevna regionalna konferencija u cilju unapređenja revizorske i računovodstvene prakse u BiH. Ekonomski stručnjaci iz Zemalja Zapadnog Balkana, kao i Turske, Francuske, Engleske, SAD, Holandije i Bugarske raspravljali su raznim temama od značaja i za BiH.

Na konferenciji su obrađene teme Ekonomska situacija u BH, Novosti u tehnološkim doostignućima, Razvoj revizorske i računovodstvene struke u svijetu...

Organizator je sarajevska revizorska kuća "Revik", koja je članica „HLB International“ (HLBI) svjetske revizorske, računovodstvene i savjetodavne komapnije sa sjedištem u Londonu. HLBI, inače, ima svoje članove u više od 150 zemalja, a među njima je i bh. članica "Revik".

HLBI svake godine održava regionalnu konferenciju, a do sada su se svjetski ekonomski stručnjaci okupljali u Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji, dok je ove godine bila domaćin BiH.

  • Viteškić (lijevo): Veliki događaj za BiH
    Viteškić (lijevo): Veliki događaj za BiH Foto: (Revik)

Kako je kazao Sanjin Viteškić iz "Revika", ovo je veliki događaj za Bosnu i Hercegovinu i računovodstveno revizorsku struku.

- Gosti iz cijelog svijeta su imali priliku da nam prenesu iskustva iz svojih zemalja kako bi unaprijedili struku u BiH i Zapadnom Balkanu. Također, naši gosti su upoznali glavni grad i sistem po kojem ova zemlja funkcionira. Iznenađeni su ljepotama i mogićnostima koje naša zemlja pruža – rekao je Viteškić.

Komentari

NA VRH