POSLOVNI SUSRETI

Više od 200 B2B sastanaka bh. firmi s inozemnim partnerima

Organizirane i posjete proizvodnim pogonima fabrika Ford i Hyundai

Naši predstavnici u Kodželiju. Avaz

Piše: Ml. Dakić / Avaz.ba

19.12.2019

Na 8. međunarodnim poslovnim susretima „Match4Industry“, koji se održavaju u okviru SANTEK sajma industrije i tehnologije u Kodžaeliju, Turska, i ove godine uspješno se predstavilo više od 20 bh. privrednika iz 13 firmi.

I to metaloprerađivačkog, elektroenergetskog, građevinskog sektora, sektora plastike te poslovnog konsaltinga.

Najveća mreža

Organizirani su u okviru najveće svjetske mreže za poslovno povezivanje firmi EEN Evropska poduzetnička mreža, a bh. delegaciju su predvodili Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, članica EEN mreže u FBiH, Privredna komora FBiH i Centar za razvoj odnosa BiH i Turske - BIGMEV.


Obavljeni brojni razgovori. Avaz

Održano je više od 200 B2B sastanaka bh. firmi s inozemnim partnerima na kojima su se razmatrale mogućnosti poslovne saradnje, povezivanja i investiranja u proizvodno-prodajne kapacitete. Također, organizirane su i posjete proizvodnim pogonima fabrika Ford i Hyundai.

Bh. delegaciju posjetila je i konzulica BiH u Istanbulu Rabija Mašić, koja je istaknula značaj povezivanja domaćih firmi s Turskom i dala podršku u daljnjem umrežavanju i konkretizaciji saradnje.

Tri godine

Predsjednik Industrijske komore Kodžaeli Ajhan Zejtinolu uručio je priznanje SERDA-i za uspješnu koorganizaciju poslovnih susreta firmi i njihovo ekonomsko povezivanje. 

Naime, SERDA je već tri godine koorganizator „Match4Industry” poslovnih susreta, a do sada se uspješno predstavilo više od 70 bh. firmi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.