MJERE

UniCredit Bank provodi set mjera opreza i zaštite radi sprečavanja širenja koronavirusa

Obezbijedili smo dovoljnu količinu gotovog novca u svim bankomatima UniCredit Bank kako bismo zadovoljili potrebe naših klijenata te ćemo kontinuirano dopunjavati iste, ističe se u saopćenju

UniCredit Bank: Zdravlje i sigurnost klijenata i zaposlenika su prioritet. Avaz

Avaz.ba

23.3.2020

UniCredit Bank provodi set mjera opreza i zaštite radi sprečavanja širenja koronavirusa.

U tom smislu, promijenjeno je radno vrijeme poslovnica, a bankarske usluge dostupne su kroz poslovnice, bankomate, mobilno i internet bankarstvo.  

 - Zdravlje i sigurnost naših klijenata i zaposlenika su naši ključni prioriteti.   Zato obavještavamo javnost i klijente da, u skladu s instrukcijama nadležnih institucija, provodimo set mjera opreza i zaštite. Postupajući u najboljim interesima naših klijenata i zaposlenika, UniCredit Bank je poduzela neophodne mjere kako bi se osigurao kontinuiran rad banke i pružanje usluga našim klijentima na teritoriji cijele zemlje. Osigurali smo rad većine poslovnica prema skraćenom radnom vremenu, kako bismo klijentima omogućili potpunu dostupnost usluga. Više informacija o izmijenjenom radnom vremenu poslovnica možete pronaći na web-stranici www.unicredit.ba i iste se neprestano ažuriraju - navedeno je u saopćenju.  

UniCredit Bank podsjeća građane da bankarske poslove mogu obavljati na jednostavan, brz i siguran način putem naših digitalnih kanala: Internet bankarstva (e-ba), Mobilnog bankarstva (m-ba) i bankomata. 

- Dodatno, skrećemo pažnju da prilikom plaćanja koristite beskontaktne kartice ili mobitel (m-kartica). Obezbijedili smo dovoljnu količinu gotovog novca u svim bankomatima UniCredit Bank kako bismo zadovoljili potrebe naših klijenata te ćemo kontinuirano dopunjavati iste - ističe se u saopćenju.  

UniCredit dodaje da je podrška korisnicima na raspolaganju 24 sata za sve savjetodavne usluge putem besplatnog broja 080 081 051.

Upravne zgrade će ostati otvorene te nastaviti raditi u smanjenom kapacitetu kako bi sve bankarske usluge bile kontinuirano dostupne klijentima.

UniCredit Bank će nastaviti aktivno pratiti situaciju, djelovati na najbolji mogući način u interesu svojih klijenata i zaposlenika i činiti pravu stvar, navode iz ove banke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.