GENIJ ZA BIZNIS

Američki milijarder odgovorio na pitanje u šta je najbolje ulagati

Ulaganje u sebe, u svoje znanje i potrebe okidač je za uspjeh u poslu i životu

Voren Bafet. Agencije

Avaz.ba

2.5.2020

Voren Bafet (Warren Buffett), američki milijarder, investitor i CEO kompanije "Berkshire Hathaway", s vremenom je postao sinonim za "dobar biznis", a ako se u nešto razumije, onda je to ulaganje, piše "Telegraf". 

Skoro da nikada ne griješi i kaže da "ljudi više treba da rade prema onome kako on priča nego prema tome kako postupa u poslu". Investirao je u "Apple", "McDonalds", "Coca-Colu" i mnoge druge kompanije, a na pitanje u šta treba najviše ulagati, kratko odgovara: "U sebe."

- Prvo, morate da naučite da komunicirate, kako pismeno, tako i usmeno. To će uvećati vašu "vrijednost" za barem 50 posto - kaže Bafet te dodaje:

- Ako ne znate da komunicirate s ljudima, to je kao da namigujete djevojci u mraku. 

Voren: Svaki čovjek mora voditi računa o svom tijelu i umu. Agencije

Osim toga, Bafet savjetuje da svaki čovjek mora voditi računa o svom tijelu i umu dok je još mlad. Iako bi mnogi pomislili da je zanemarivanje sebe, malo sna i hedonizma preuvjet za uspjeh u poslu, ovaj genij za biznis ne misli tako.

- Ako bih vam dao auto koji bi bio jedini auto do kraja vašeg života, vi biste sigurno vodili računa o njemu - kaže Bafet. 

Dalje navodi kako je ulaganje u sebe, svoje znanje i potrebe okidač za uspjeh u poslu i životu, jer "svako od nas dobiva jedno tijelo i jedan um, o kojima je kasno brinuti tek nakon 50. godine".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.