REUTERS

Bosanski fan "Tesle" nije mogao dočekati "Cybertruck", pa je napravio svoj

Prva vožnja ulicama mostarskog grada na jugu privukla je veliku pažnju, rekao je Reutersu Mario Ćorić, direktor kompanije

Replika "Cybertrucka" u Mostaru. Reuters

Avaz.ba

5.9.2020


Bosanski obožavatelj i Fordovih kamiona i Tesle Elona Muska, nije mogao samo sjediti na rukama čekajući da proizvođač električnih automobila izbaci svoj Cybertruck, koji se očekuje od kraja 2021. Umjesto toga, smislio je svoju verziju futurističkog vozila, navodi Reuters u svom tekstu posvećenom ovom bh. izumu.

Osam mjeseci trebalo je IT stručnjacima i inženjerima kompanije Igor Krezić Stark Solutions da robusni Ford Raptor F-150 rastave na njegove najmanje dijelove, a zatim ga transformiraju u vozilo na benzinski pogon koje liči na Cybertruck.

Prva vožnja ulicama mostarskog grada na jugu privukla je veliku pažnju, rekao je Reutersu Mario Ćorić, direktor kompanije.

- Svi su gledali, a pola njih je mislilo da smo napravili tenk, jer ljudi ne znaju šta je Cybertruck. Jedna djevojka se čak zaustavila i pitala je li ovo mjesto na kojem proizvode Teslu Cybertruck, rekao je Ćorić u petak.

Krezić je odbio razgovarati s Reutersom.


Cybertruck na ulici. Instagram

Iako možda ne izgleda identično funkcionalnom prototipu Cybertrucka, kamionet hvata njegov duh.

- Vlasnik je želio da kombiniramo dvije suprotne strane - Ford i Cyber - jer je obožavatelj i Tesle i Forda, pa smo spojili dvije duše u jednu, rekao je.

- Ovaj koristi benzin, a Tesla električnu energiju. Pokušali smo kopirati što je više moguće, ali naš automobil nije iste veličine kao Cybertruck, dodao je Ćorić.

Nije bilo neposrednog komentara od Tesle i Forda.

Ćorić je rekao da Stark Solutions sada pokušava registrirati kamionet kako bi ga mogao voziti po cestama, ali imali su problema jer su oštre ivice vozila poput onih viđenih na Cybertrucku zabranjene u Bosni.

Tesla planira izgraditi svoju fabriku Cybertruck vrijednu 1,1 milijardu dolara u blizini Austina u Teksasu, okončavajući intenzivnu konkurenciju sa susjednom Oklahomom, objavio je u julu izvršni direktor Mask.

Sa početnom cijenom od 39.000 dolara, Cybertruck nalikuje oklopnom vozilu i cilja u srce profitabilnog poslovanja kamiona u Detroit-u.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.